
שם עברי שום
שם עממי Garlic
כבר אלפי שנים שהשום משמש למטרות רפואיות כמו הפחתת כולסטרול בדם ,המרצת מער' חיסונית ובעל תכונות אנטיביוטיות ,הריח החריף של השום נובע ממרכיביו כמו הגפרית חשוב לדעת שתכשירי שום עם ריח מנוטרל לרוב יעילים פחות , השום תפס את הבמה ברפואה הביתית העממית וכל סבתא יהודית יודעת ששום מקלפים ללא סכין על מנת לשמור על סגולותיו הרבות (יש שאומרים שמתכת שנוגעת בשום גורמים לאיבוד סגולותיו הרפואיות) ביהדות :עזרא הסופר תיקן לאכול שום בלילי שבתות משום שהשום מכניס אהבה ומוציא תאווה ,כמו כן מוזכר שהשום שצלוי מעט מרבה את הזרע .
הצמח בשימוש
פקעת
מרכיבים פעילים
שמן נדיף בעל תרכובות גופריתיות ,ובעיקר אליצין ,אליאין,אזואין)אנזימים,ויטמין B ,מינרלים,פלבוניאידים
פעילות והתויות עיקריות
אנטיביוטי אנטי ויראלי אנטי פטרייתי- זיהומים ודלקות במע' הנשימה ,תולעי מעיים (בהחדרה דרך פי הטבעת )
מוריד לחץ דם ומרחיב כלי דם ,מונע קרישה.
מווסת ומוריד לחץ דם, מוריד רמות כולסטרול , מוריד רמות סוכר
רגישות, תופעות לוואי
עלול לגרות קיבה כיוון שהוא חם מאוד ,לא מומלץ בזמן הריון ובזמן הנקה טעמו העז עובר בהנקה של חלב האם ועלול לגרום לסלידה בקרב התינוקות
אופני שימוש מומלצים
כחלק מפורמולה | 20%-25%
הסבתא מספרת
שיני שום טריות -לשפשף על אקנה ,יבלות
בהחדרה של שיני שום לפי הטבעת לבעיות של טפילי מעיים
[vc_row][vc_column][vc_btn title="לרכישת מוצר" shape="round" color="success" size="lg"][/vc_column][/vc_row]