
המרווה המרושתת הינה צמח דו שנתי (לעיתים חד שנתי תלוי באזורי הגידול וסוג המרווה )
עיקר תפוצתה באזור ארצות הים התיכון כולל בארץ ישראל באזורים נרחבים ,המרווה המרושתת מוזכרת רבות ברפואות העממיות השונות סביב אזור גידוליה ,כיום ברפואה המודרנית הצמח משמש בעיקר להפקת החומרים הפעילים שבה ,הצמח נחשב למתון ומתאים לאורך זמן (גם בשימוש לילדים )תיאורים של שימושיו הרפואיים של הצמח מופיעים כבר בכתבים עתיקים לפני מאות שנים.
היום המרווה מגודלת לשם מיצוי החומרים הפעילים כגון ויטמין E Q10 קו אנזים ובמיוחד חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3 (הנצרכת לשם בניית התאים בגוף ובמיוחד כיוון שהגוף אינו יודע לייצר בעצמו את חומצות השומן הללו אלא חייבים לקבל זאת ממקור חיצוני כדוגמת דגי ים ,פישתן וכו' ).
אומגה 3 מזרעי פישתן , שמן דגים (EPA,DHA), ובפרט אומגה 3 צמחי (ALA) הופך פופולארי יותר ויותר בגלל התכונות הרבות והערך המוסף שניתן לקבל ממוצר אחד
היתרון הכי גדול של החומרים הפעילים ממקור צמחי : המרווה הצמחית בטוחה לשימוש בטווח רחב ולאורך זמן אפילו בילדים ובנוסף לכך אינה מכילה חומרים שליליים כדוגמת מתכות כבדות ורעילות כמו שבד"כ ניתן למצוא מאומגה 3 ממקור החי ובתוספת ריכוז החומרים החיוניים שבה – מכתירים אותה כמלכת האומגה הצמחית (ALA)
שימושים עיקריים
מרווה המרושתת מטפלת בעיקר ב
הפרעות קשב וריכוז
שיפור והעלאת תפקודים קוגנטיבים (כדוגמת זיכרון ויכולות קליטת חומר לימודי)
הפחתת כולסטרול מסוג LDL)) הידוע בשמו העממי הכולסטרול הרע
העלאת HDL המכונה הכולסטרול הטוב
הפחתת רמות שומנים בדם
שמירת התאים ובנייתם (ומשום כך נמצא יעיל בבריאות המוח והלב וכן בהתפתחות עוברים ותינוקות )
אנטי דלקתי
היעילות בצורת מיצוי
טינקטורה הינה מיצוי אלכוהולי המשמש בתהליך הפרדת החומר הפעיל של הצמח המופק על ידי השריית צמחי מרפא בנוזל המורכב מאלכוהול בריכוזים שונים לפי צרכי החומר המופק.
המיצוי האלכוהולי הוא המרוכז והיעיל ביותר מבין שיטות מיצוי הצמחים השונות כיון שהוא נותן מהירות תגובה, ומהירות ספיגה במחזור הדם בצורה היעילה ביותר מבלי לגרום לתופעות של מערכת עיכול, כגון: עצירות, קשיים בעיכול,או עומס על הקיבה .
את האלכוהול ניתן לנדף בקלות ע"י הוספה במים חמים למס דקות.כמו כן ניתן לשפר את טעמה המריר של הטינקטורה ע"י הוספה לכל משקה ממותק (ורצוי לא מוגז )כך שהדבר מקל על הנטילה ע"י ילדים. בנוסף הטינקטורה הינה מיצוי השומר על הערכים שלו והמעט כהל שבו משמש גם כחומר משמר לאורך זמן ,כך שגם לאחר זמן רב ואפילו ללא אמצעי קירור החומר המופק בשיטה זו שומר על יעילותו .
מינון מומלץ
2 מזלפים לכל 10 ק"ג משקל גוף פעמיים ביום בוקר ואחה"צ
כלומר ילד שמשקלו 20 ק"ג צריך 2 מזלפים (שווה ערך ל-2 מ"ל ) פעמיים ביום
ישנם מחקרים שונים ורבים בתחומים שונים החל ממחקרים על בעיות עור כדוגמת הפסוריאזיס ועד מצבי היפראקטיביות ADD ו ADHD ,ומצבי דיכאון ברמות שונות , המעניין שרובם בסופו של דבר מוצאים את דרכם אל עבר המרווה המרושתת בזכות המרכיבים ואחוזי הריכוז שבה של חומצות שומן מסוג אומגה 3
[vc_row][vc_column][vc_btn title="לרכישת מוצר" shape="round" color="success" size="lg"][/vc_column][/vc_row]