המשקה המסורתי שכבש את המערב כבר משנות ה1700 המוקדמות וכיום מיובא בעיקר מהמזרח הרחוק הודו יפן ומסין בגידולי עד נפוץ במזרח במנזרים הבודוהסטיים .עיקר תכונותיו נובעות מכך שהינו אנטי זיהומי ובעל תכונות נודות חימצון
הצמח בשימוש עלים
מרכיבים פעילים תרכובות פנוליות,טאנינים שמורגשים היטב ,תרכובות פלבונואידיות,חומצות אמינו ואורגניות.ועוד מרכיבים רבים שהפכו אותו למשקה שימושי ונחשק
פעילות והתווייות עיקריות מפחית רמות שומנים וכולסטרול בדם -לעודף כולסטרול וטרשת עורקים
ממריץ ומעורר- משתן לבצקתיות ,לבחילות נוגד חמצון
רגישות, תופעות לוואי
לא מומלץ במצבים של אבנים בכליה או בכל מצב בו יש רצון להמנע מקפאין ,לא מומלץ בזמן נטילת תרופות הומאופטיות (יכול לסתור פעילות),בעיות בקצב לב ,ו\או הריון ולידה.
אופני שימוש מומלצים
מומלץ כמרכיב בפורמולה עד 35%
מחקרים
מחקרים רבים נערכו על התה הירוק ונמצא שיכולתו כנוגד חימצון תרמה רבות להשפעתו הטובה בהפחתת שומנים בדם ,ומתוך כך למצבי אוטם שריר הלב
הסבתא יודעת לספר שהוא טוב למצבי תשישות ועייפות פיזית ומנטאלית